Tuesday, June 14, 2011

Manic Panic: Your enviro-PANIQuiz for the week

Posted By on Tue, Jun 14, 2011 at 8:00 AM

ApocaDocsEarth.png

The ApocaDocs, Jim and Michael, present the Pre-Apocalypse News & Info Quiz (PANIQuiz) for the week ending Sunday June 12, 2011, to test your knowledge of current environmental news.

Free Book, "Humoring the Horror of the Converging Emergencies"
http://apocadocs.com/book/

This Week's PANIQuestions (Answers below):

1. What are Stanford scientists saying about upcoming summers?
a. Summer blockbusters will be reduced to sequels of sequels of...
b. They will become more like winters.
c. The babes will get hotter and hotter.
d. They will be permanently hotter.
e. They won't experience them; they'll be trapped in their stupid
labs.

2. Why are Parlimentarians in Australia giving Czech President Vaclav
Klaus the cold shoulder?
a. Otherwise, his shoulders would burn up.
b. He eats kangaroos for breakfast.
c. They are stuck up down under.
d. He doesn't like beer.
e. He's a climate change skeptic.

3. What did a study of Danes and their sperm reveal?
a. Their sperm has grown heads and tails.
b. Sperm quality has declined.
c. Danes don't have sperm.
d. Sperm quality has not declined.
e. Danes keep their sperm to themselves.

4. Why were Australia's leading climate scientists moved to a secure
facility?
a. Climate scientists are, by nature, insecure.
b. Death threats
c. To have a meeting without interruption.
d. Because the climate is better there.
e. HD computer monitors.

5. Why is the EPA banning the sale of some rodent poisons?
a. The EPA wants rats to take over the planet.
b. To benefit the burgeoning rat-trap industry.
c. There is no credible reason; they are trolling for press.
d. It harms children and pets.
e. Rat lobbyists hold great sway over the government.

6. What did former Interior Secretary Bruce Babbitt call Obama out on?
a. The frequency of him saying "Having said that."
b. Too much action on the environment.
c. Not withdrawing from Afghanistan fast enough.
d. His lame-ass jumpshot.
e. Lack of action on the environment.

7. Why was the antibiotic Augmentin pulled from hospitals in Taipei?
a. Researchers found E. coli in it.
b. Researchers found razor blades in it.
c. Researchers found nothing in it.
d. Researchers found MRSA in it.
e. Researchers found a banned chemical in it.

8. What unexpected invasion might be expected from the flooding
Mississippi River?
a. Asian carp in "formerly virgin areas"
b. Donjuanus Casanovii in "formerly virgin areas."
c. Bullfrogs in "formerly frogless cowfields."
d. Spotted Kestrels in "formerly waterless bogs."
e. S's and P's into "Misisipi."

Answers:
___________________________________

1. What are Stanford scientists saying about upcoming summers?
Correct Answer: (d): They will be permanently hotter.
See "Climate Scientists Forecast Permanently Hotter Summers"
(Stanford University via ScienceDaily)
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/06/110606113405.htm

2. Why are Parlimentarians in Australia giving Czech President Vaclav
Klaus the cold shoulder?
Correct Answer: (e): He's a climate change skeptic.
See "Warming sceptic has frosty reception" (Sydney Australian)
http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/warming-sceptic-has-frosty-reception/story-fn59niix-1226069752818

3. What did a study of Danes and their sperm reveal?
Correct Answer: (d): Sperm quality has not declined.
See "In Update on Sperm, Data Show No Decline" (New York Times)
http://www.nytimes.com/2011/06/07/health/research/07sperm.html?_r=1

4. Why were Australia's leading climate scientists moved a secure
facility?
Correct Answer: (b): Death threats
See "Australian climate scientists receive death threats" (London
Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jun/06/australia-climate-scientists-death-threats

5. Why is the EPA banning the sale of some rodent poisons?
Correct Answer: (d): It harms children and pets.
See "EPA plans to ban some rodent poisons" (Associated Press)
http://www.wdtn.com/dpps/health/pediatrics/epa-plans-to-ban-some-rodent-poisons-_3840366

6. What did former Interior Secretary Bruce Babbitt call Obama out on?
Correct Answer: (e): Lack of action on the environment.
See "Former Interior secretary calls out Obama on the environment"
(Los Angeles Times)
http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-environment-babbitt-20110608,0,3882784.story

7. Why was the antibiotic Augmentin pulled from hospitals in Taipei?
Correct Answer: (e): Researchers found a banned chemical in it.
See "Banned chemical found in antibiotic" (Taipei Times)
http://www.taipeitimes.com/News/front/archives/2011/06/08/2003505238

8. What unexpected invasion might be expected from the flooding
Mississippi river?
Correct Answer: (a): Asian carp in "formerly virgin areas"
See "Flooding Mississippi May Have Spread Invasive Asian Carp"
(Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/2011/06/10/mississippi-river-floodin_0_n_874944.html

___________________________________

For this week's news on Climate Chaos, Resource Depletion,
Infectious Disease, Species Collapse, Biology Breach, and Recovery
(with punchlines and mal mots), visit http://apocadocs.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Speaking of...

  • Ellspermann pushes against EPA energy rule
  • Ellspermann pushes against EPA energy rule

    Ellspermann voiced concerns about projected energy costs increases driven by EPA restrictions on coal fired power plants. The White House reiterated its concerned about asthma death and pre-mature deaths.
    • Jul 24, 2014
  • Of the earth: Australia's Xavier Rudd
  • Of the earth: Australia's Xavier Rudd

    "As human beings we are of the Earth, not just on the Earth," says Xavier Rudd, Australian multi-instrumentalist and songwriter. "And society seems to think, these days, that we are on the Earth rather than of the Earth
    • Jun 25, 2014
  • Cleanup of toxic, stinky waste ordered for Indiana town
  • Cleanup of toxic, stinky waste ordered for Indiana town

    A federal judge has approved a final class-action settlement requiring Soil Solutions Co. to cease operations of its waste facility in Elkhart.
    • Jun 18, 2014
  • More »

Comments

Subscribe to this thread:

Add a comment

More by Jim Poyser

Feedback

Recent Comments


Latest in News Blog

© 2014 NUVO | Website powered by Foundation